Peer Gynt på tv

I klippet under ser du en oppsetning av det klassiske dramaet Peer Gynt av Henrik Ibsen. Forestillingen er tilrettelagt for tv.

Oppgaver:

  1. Se anslaget i klippet (fram til det har gått 1 minutt og 55 sekunder).

  2. Hva slags inntrykk får du av Peer Gynt ut fra disse første minuttene? Begrunn svaret ditt.

  3. Søk på nettet og finn ut om inntrykket du har fått av Peer, stemmer med det andre skriver om hvordan han er som karakter.

  4. Tenk deg at du er en regissør og skal sette opp stykket på en teaterscene på hjemstedet ditt. Hvilke problemer ville du fått om du skulle gjenskapt de første minuttene mest mulig likt som de er i tv-oppsetningen?

  5. Hvilke endringer ville du som regissør gjort for å få noe av den samme stemningen og miljøet som det er i klippet? (Du skal fortsatt sette opp stykket på en teaterscene.)

  6. Tenk deg at moren til Peer, Åse, bryter inn under slåsskampen for å prøve å få mennene til å slutte å slåss. Skriv ned denne replikkvekslingen mellom Peer og mor Åse.

  7. Høsten 2014 satte Nationaltheateret i Oslo opp teaterstykket Peer Gynt – med en liten vri. Peer Gynt har nå fylt 50 år og er invitert til talkshowet Skavlan for å se tilbake på livet sitt og fortelle røverhistorier fra det ville livet sitt. Skriv ned en punktliste med mulige grunner til at miljøet er lagt til et talkshow. Sammenlikn svarene i klassen og hvor mange ulike grunner dere har kommet opp med når dere samler alle elevenes punkter.

 

Nettressurser